Koç Erkeginin Aşkı


"Savaş gezegeni" olarak anılan Mars, Koç burcu erkeğine cesaret, atılganlık, çekicilik, kadınları (ve aslında galiba herkesi) etkileme gücü, hiddet, şiddet ve enerji verir.

Onlarla geçinmek veya yarışmak hiç kolay sayılmaz. Bir kere doğru bildiklerinden asla şaşmaz, rekabette de kolay kolay alanı başka birine bırakmaz.

Bu erkeğin en önemli özelliklerinden biri de kendine hayran olmasıdır.

Bu kendine hayranlık kimi zaman kibirlilik düzeyine de ulaşabilir. İşte o zaman Koç burcu erkeğinin çevresindekilerin hayatı iyice zorlaşmış demektir.

Bir Koç Erkeğini daha uzaktan gördüğünüz anda tanıyabilirsiniz. Yaydığı elektrik öylesine güçlüdür ki, patlamak üzere olan bir volkanın uyandırdığı duyguyu uyandırabilir. Heyecan, macera ve yoğun duygularla dolu bir romantizmin hepsini birden istiyorsanız, Koç Erkeği tam size göre demektir. Yok, şayet sakin, dingin ve güven uyandıran huzurlu bir aşk istiyorsanız ve karşınıza da bir Koç çıktıysa, topuklarınızın üzerinde tereddüt etmeden 180 derecelik bir dönüş yapın ve arkanıza bile bakmadan uzaklaşın. Hem de vakit kaybetmeden.

Sizin tam arzuladığınız gibi güvenli bir aşık olacaktır, ama enerjisiyle başa çıkabileceğinizi hiç sanmıyorum. Zaten kendisi de kendiyle zaman zaman başa çıkamaz. Kaldı ki, sizden böyle bir şey beklemek, olmayacak bir şey. Ama şayet bir Koç'a aşıksanız onun enerjisiyle başetmek zorundasınız. O ağır kanlı, heyecansız, sakin bir kadına sabır gösteremez. Hoş gerçi, hiçbir şeye sabrı yoktur. Hatta kendine bile? Ve aşık olsa bile, size de sabır gösteremeyecektir. Şayet sabır göstermek zorunda kalacak olursa, ki başlangıçta size ayak uydurmak için elinden geleni yapacaktır. Hatta belki de yanıltacak kadar sakin ve telaşsız davranacaktır. Ve tabii bu sadece sizin yanılgınızdır. Çok çeşitli ve de birbiriyle alakasız ne kadar çok şeyle ilgilendiğini anladığınız zaman yanıldığınızı da fark edeceksiniz.

ATEŞ PARÇASI Üstelik bunun için fazla zamana da ihtiyacınız olmayacak. Ve kısa bir süre içinde bir ateş parçasıyla birlikte olduğunuzu anlayacaksınız. Bu yerinde duramayan, cesur, atak ve coşkulu erkeğin ilgisini sürekli olarak aynı derecede tutmak için büyük bir enerji harcamanız gerekebilir. Zira daha önce de belirttiğim gibi Koçlar ağır kanlı ve mız mız kadınlara katlanamazlar. İlgileri aniden sönebilir. Aniden olmasa bile zaman içinde (kısa bir sürede) aşkı azalacak ve sonunda da kaybolacaktır. Koç erkeği flört etmekten hoşlanır. Ancak, gerçek bir aşka rastlayana kadar? Ve gerçekten aşık olduğu zaman onun kadar sadık zoydakta başka bir burcun erkeğine rastlayamazsınız.

İşte karşınızda eski zamanların maço erkeklerine en çok benzeyen adamlardan biri. Kırmızı, hareketli ve savaşa bayılan bir gezegenin çocuğu o, bir savaşçı, geleceğin hükümdarlarından biri. Korkusuz ve cesur, girişimci ve donanımlı, yeni deneyimlere açık. Hayatının tek bir saniyesinde bile sıkıcı olmayan bir erkek. Sizin hedefinizse onu kafasına sürekli meşgul eden mesleğinden biraz olsun uzaklaştırıp hayatın çekici yönleriyle tanıştırmak, belki de onu cinselliğin doruklarında dolaştırmak. Aksi takdirde onu elde etmeniz ya da elinizde tutmanız imkânsız. Aslında Koç erkekleri de tıpkı Koç kadınları gibi aşka düşkün olurlar. Ama bu burcun kadınlarından farklı olarak erkeklerinin aşkları saman alevi gibi parlamaya meyillidir. Bir Koç erkeği âşık olduğunda dışarıdan bakan bir gözlemci o erkeğin hayatının aşkını bulduğunu düşünebilir, âşık olunan kadınınsa ayakları tek kelimeyle yerden kesilir. Üstelik Koç erkeği hislerinde samimidir, yalan söylemez, gerçekten tüm kalbiyle bağlanır, tüm varlığını o kadının ayakları dibine serebilir, o kadın uğruna dünyayı yerinden oynatabilir.

O karşısında daima bakımlı, hoş görünümlü, oturup kalkmasından sözlerine kadar dikkat eden, zarif bir kadına aşık olabilir. Ve tabii bütün bunlarla birlikte sadece ve sadece kendisiyle ilgilenen. Mesela onun yanında arkadaşlarınızla dedikodu etmemelisiniz. Ya da annenizden yemek tarifini o yokken almalısınız. Saçlarınızda bigudiler, yüzünüzde güzellik maskesiyle dolaşmamalı, özel bakımınızı ona görünmeden yapmalısınız. Onun ideal aşkı, daima hoş görünümlü, romantik duygularını canlı tutmayı başaran bir kadındır.

ÇOK ROMANTİKLER şayet romantizmi ihmal edecek olursanız, önce büyük bir düş kırıklığına uğrayacak, sonra da öfkelenecektir, daha sonra da ideal aşkını aramaya gidecektir. Çünkü Koç erkeği idealist olduğu kadar egoisttir de. Pervasızca balıklama daldığı aşkın içinden aynı pervasızlıkla çıkacaktır. Yoksa, hatalarını düşünmeye başlar. Ve sakın böyle bir şey yapacağını beklemeyin. Hatalarını kabul etmek yerine ölmeyi tercih edebilir. Ya da içindeki aşkı öldürmeyi. Aşkının parçalanmaya başladığını anladığı zaman bunu kurtarmak için elinden geleni yapacağını da bilmelisiniz. Fakat, bütün uğraşlarına rağmen toparlayamıyorsa, daha fazla uğraşmayacaktır.

Koç erkeği eşinin hem son derece çekici bir kadın, hem de her türlü işin üstesinden gelebilecek kadar cesur ve güçlü olmasını ister. Kendine eşit olduğuna inandığı bir kadına aşkı bitmeyecektir. Tabii bu arada kendi eşiti olmakla birlikte bir adım arkasından da gelmenizi bekleyecektir.

Hem son derece bağımsız, kendi fikirleri olan ve bunları uygulayan bir kadın olmalısınız, hem de onun hoşlandığı her şeyden hoşlanmalısınız. Tabii bu arada o sizin hoşlandığınız her şeyden hoşlanmak zorunda değildir. Sanırım durumu kavrıyorsunuz. Fakat, onu seçen de sizsiniz. Zaten böyle olmasını istememiş miydiniz? Şayet gerçek bir kadınsanız bütün bunlar size zor gelmeyecektir. İşte o zaman müthiş bir aşk hikayesinin baş kahramanısınız, demektir. Koç erkeği ile evlenecek olursanız, evin tek hakiminin o olacağını şimdiden kabullenseniz iyi olur. Tabii bu arada para işlerini de onun idare edeceğini hesaba katmalısınız.

Bütün bunlarla birlikte parasının hesabını da bilmeyeceğini unutmamalısınız. Hatta yapacağı harcamalar yüzünden ayın sonunu çok zor getirebileceğinizi? Ama merak etmeyin sizi hiçbir koşulda aç bırakmayacaktır. Belki pek çok kazanacak, fakat geldiği gibi de gidecektir. Ancak, size karşı da cimri olmayacaktır. Zaten bir Koç bencil olabilir, ama kimse onun için cimri diyemez. Yani yapacağı harcamaların büyük bir bölümünü kendisi için yapacaktır ve kalan parayı da sizin için harcamaktan çekinmeyecektir. Tabii siz bu kadar büyük endişeler duyup söylenmeye başlayabilirsiniz. Bunu sakın yapmayın. Tabii Koç eşinizin gitmesini istemiyorsanız. Bir Koç Erkeği etrafta kimse olmadığı zaman sadece sizinle başbaşayken bile dırdır edilmesinden hoşlanmaz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AŞK İKSİRİ

BÜYÜK MAVİ BALİNANIN ÇIĞLIĞI

AKVARYUMUN İÇİNDE