Yaz geliyorum dedi mi?

Sonunda bahar geldi. Normal şartlar altında mart ayı ile birlikte gelmesi beklenir ilkbaharın ama bu yıl anca mayıs ayında gelebildi ilkbahar. 


Neden böyle yaptı sizce? 


Yer küre bizden intikam mı alıyor? 


Aman canım bunlardan bize ne, sonuçta bahar geldi mi? Evet geldi. Yaz geliyor mu evet çok yakında gelecek. Doğru düzgün bir ilkbahar yaşayamadan direk yaz'a atlayacağız. Daha güzel ve mutlu günler bizi bekliyor. Güneşe merhaba dedik sonunda. Yaslı bulutlar ayrıldı gökyüzünden. Artık yaz geldiğine göre insanlar daha şıkır şıkır fıkır fıkır olabilir. Gözümüz gönlümüz açılsın artık, değil mi? 


Bugün okulda dikkatimi çeken çok şey oldu. İnsanlar ne giyeceklerini şaşırmışlardı. Gündüz öğrencileri, artık sabahın soğuğundan mı bilemem üstlerinde birer hırka ve mevsimlik mont vardı. Ama kızların çoğu en güzeli benim edasıyla gelmişler okula. Görebildiğime baktım, süzdüm. Çoğu gerçekten güzel giyinmişti. Topuklular, kısa etekler, dar pantolonlar, kolsuz bluzlar daha neler neler....  Erkeklerde ise durum biraz daha farklı. Erkekler daha bahara girememişler. 3-5 kişi hariç. Hala koyu renk ve kalın  kıyafetler giyiyorlardı. Yarın öbür gün erkeklere de yaz mevsimi gelir umarım. Açık renk giymenin tam zamanı geliyor işte. Yazın nerede görülmüş kapkara kıyafetlerin giyildiği. Yazın siyah giymek insanı bunaltır ve çok daha fazla sıcak çekerek terlemesini sağlar. Zaten sıcaklar var insanlar terliyor, bide siyah giyerek kendinizi çok fazla terletiyorsunuz. Yapmayın böyle şeyler. İki taktik veriyoruz şurda uygulayın bari :) iyi bir yaz geçirmeniz dileğiyle... :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AŞK İKSİRİ

BÜYÜK MAVİ BALİNANIN ÇIĞLIĞI

AKVARYUMUN İÇİNDE