BARTIN

E Bartın Üniversitesinde okuyorum, bir nevi burada yaşıyorum yani. Buradan bahsetmezsem olmazdı. Burası bildiğin kasaba... Şehirleşme anlamında gelişme kaydedecek daha çok yolu var Bartın'ın. Üniversite sayesinde zorunlu olarak gelişmek durumunda kalacak. Bundan ümitliyim. İnanıyorum ki ben mezun olduktan sonra bu Bartın Üniversitesi iyi üniversitelerden biri olacak. Şehir gelişecek, insanların kültür seviyesi yükselecek. Umarım...Yeni kurulmuş bir üniversite olduğu için halk bu konuda biraz çekingen davranıyor. Bazı öğrenciler kayıt yaptırdıktan sonra kaydını donduruyor kalacak yer bulamadığı için. Yurtlar çok sınırlı kişiyi barındırıyor. Öğrenciler bu sebeple evlere yöneliyorlar ama halk, öğrenciye evi kiralamak konusuna hiç yanaşmıyor. Eğer ev öğrenciye kiralanacaksa fiyat yükseliyor, depozito artıyor. Bunlar yaşanmış olaylar. 


Diyorlar ki şehirde çok fazla zengin var. Hani nerede bu zenginler? Yaşadıkları şehrin gelişmişlik düzeyi onları pek ilgilendirmiyor galiba hala... İnsanlar hala küçük küçük caddelerde küçük küçük dükkanlardan alışveriş yapıyor. Aslında bu kötü bir olgu değil. Çarşı kavramı burada ölmemiş en azından. ama 20-30 yıl önce çarşı nasılsa şimdi de çarşının durumu aynıymış. Hiçbir gelişme yok anlayacağınız. 


Doğalgazın uğramadığı ender şehirlerden biri olan Bartın'a en yakın zamanda kömürden kurtulmasını diliyorum. Kış gecelerinde havadaki karbonmonoksitten ötürü gökyüzüne bakan insanlar büyük gri bir gökyüzüyle karşılaşıyorlar. Halbuki yüksek tepelere çıkıldığında gökyüzü o kadar muhteşem görünüyor ki... 
Bu şehri şehir yapmak lazım gerçek anlamda... Kasabalıktan kurtulman lazım BARTIN!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AŞK İKSİRİ

BÜYÜK MAVİ BALİNANIN ÇIĞLIĞI

AKVARYUMUN İÇİNDE